Sadzone jajka przepiórcze na awokado
Nieco inna propozycja na wielkanocne śniadanie, zwłaszcza dla tych, którzy chcą być fit. Oraz dla tych, którym znudziły się jajka w majonezie czy sosie tatarskim. Nasza przekąska ładnie wygląda, dobrze smakuje a przy tym dostarcza wielu niezbędnych składników mineralnych i witamin.
Składniki:
4 jaja przepiórcze
1 awokado
4 kromki chleba tostowego
2 łyżeczka pasty ajwar
1 łyżeczka masła
ulubione kiełki
sól
pieprz
Awokado obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć pestkę. Pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło tłuszcz, położyć plastry awokado i wbić w otwór po pestce jaja przepiórcze. Smażyć na małym ogniu aż białko się zetnie. Chleb stosować i posmarować ajwarem, położyć kiełki. Na wierzchu delikatnie ułożyć awokado z jajkiem. Delikatnie posypać solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz