Rogaliki z ciasta serowego

Ciasto jak na nasze ulubione całuski a tym razem wyczarowaliśmy rogaliki. Nasze były z marmoladą bo ona jednak najlepiej pasuje nam do wypieków i nie wypływa. Wy jak lubicie możecie użyć innego nadzienia np. czekolady lub twarożku. Myślimy że w każdej wersji będą doskonałe.

Składniki:

25 dag margaryny
25 dag twarogu
25 dag mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
marmolada lub powidło śliwkowe

Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, dodać kawałki margaryny i posiekać nożem. Dodać zmielony twaróg i zagnieść ciasto. Włożyć je do lodówki na ok. 1/2 godziny.  Schłodzone ciasto wałkować, wycinać trójkąty, nakładać marmoladę lub powidła, formować rogaliki. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Po wystudzeniu posypać rogaliki cukrem pudrem.











Komentarze

Popularne posty