Racuchy z kiszoną kapustą
Racuchy to nieduże placuszki smażone na złoty kolor, zazwyczaj z drożdżami lub jajami, podawane na słodko. My dzisiaj zaszaleliśmy i zrobiliśmy racuchy w formie wytrawnej, a nawet mega wytrawnej. Dodaliśmy ugotowanej kiszonej kapusty i co wyszło, ano sprawdźcie sami. Nam posmakowały.
Składniki:
2 szkl mąki
1,5 kg kapusty kiszonej
2 jajka
1 szkl mleka
sól
pieprz
olej do smażenia
śmietana
Kapustę ugotować do miękkości z dodatkiem soli i dobrze odcisnąć. Następnie z mąki, jajek, mleka zarobić ciasto naleśnikowe. Po czym zmieszać z kapustą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złocisty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną.
Komentarze
Prześlij komentarz