Racuchy ziemniaczane z pieczarkami Eweliny
Wariacja na temat ciasta ziemniaczano-mącznego. Dzisiaj z dodatkiem pieczarek, nie w postaci farszu, ale dodatku do masy mielonej. Bardzo smaczne wyszły, wszystkie złote, a dodatek sosu jogurtowo-czosnkowego dopełnił całości.
Składniki:
1 kg ziemniaków
1 cebula
4 jajka
2-3 łyżki mąki
2 łyżki bułki tartej
olej
100 g sera żółtego twardego
250 g pieczarek
sól
pieprz
Ugotować ziemniaki i zetrzeć na tarce. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, udusić, wystudzić, dodać 2 jajka i tarty ser. Wszystko doprawić i dobrze wymieszać. Uformować racuchy ziemniaczane, panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz