Marchewka glazurowana
Jak ktoś nie ma pomysłu co zrobić z malutkimi marchewkami to spieszymy z pomocą. Obrać, umyć i ugotować w wodzie z dodatkami, a później szybko wrzucić na patelnie i obtoczyć w glazurze. Dodatek do mięs delikatnych, ryb czy po prostu do zjedzenia. My proponujemy z kurczakiem w kokosie.
Składniki na 4 porcje:
450 g marchewek małych
2 litry wody
płaska łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
2 łyżki masła
Glazura:
1 łyżka miodu
2 łyżki cukru
2 łyżki masła
2 łyżki oleju
Marchewki obrać, umyć i ugotować do miękkości w wodzie z solą, cukrem i masłem, odcedzić. Na patelni rozpuścić masło, dodać olej, cukier i miód, wszystko dokładnie wymieszać, wrzucić marchewki, chwilę podsmażyć.
Komentarze
Prześlij komentarz