Trufle z białej czekolady
Małe, słodkie pyszności na jeden kęs. Doskonale sprawdzą się w różnego rodzaju bufetach dla dorosłych jak i na przyjęciach dla najmłodszych. Możecie je obtaczać w czym tylko chcecie, zależy to tylko od waszego smaku i wyobraźni. My postawiliśmy a wiórki i mielone orzechy.
Składniki:
100 g miękkiego masła
200 g czekolady białej
2 łyżki cukru pudru
odrobina mleka do roztopienia czekolady
wiórki kokosowe/kakao/mielone orzechy do obtoczenia
Czekoladę rozpuścić w odrobinie mleka. Masło ubić z cukrem pudrem na puszystą masę, dodawać stopniowo roztopioną i przestudzoną czekoladę. Miksować do uzyskania gładkiej masy. Schować na 2 godziny do lodówki. Następnie przy pomocy łyżki i dłoni (możesz zwilżać wodą) formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać w wiórkach kokosowych, cukrze pudrze lub kakao i układać na talerzu. Schować do lodówki na kolejne dwie godziny.
Komentarze
Prześlij komentarz