Roladki ze schabu
Jak się komuś tradycyjny, niedzielny schabowy już trochę znudził, ale posiada zapas tego mięska to spieszymy z pomocą. Polecamy roladki schabowe z ogórkiem, serem i papryką. Efektownie wyglądają i bardzo dobrze smakują. A w wykonaniu wcale nie są trudne.
Składniki:
600 g schabu
bez kości
5 łyżeczek
musztardy
100 g
kawałek sera żółtego (np. gouda)
1/2 papryki
2 ogórki
kiszone
sól
pieprz
bułka tarta
1 jajko
tłuszcz do
smażenia
Mięso
pokroić na 5 plastrów i cienko rozbić tłuczkiem. Mięso doprawić solą i
pieprzem. Z jednej strony posmarować delikatnie musztardą. Ułożyć słupek sera
żółtego, papryki oraz obranego ogórka kiszonego. Zwinąć roladki, obtoczyć w
roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Rozgrzać 1/2 cm warstwę tłuszczu
na patelni. Włożyć roladki i obsmażyć dokładnie na złoty kolor z każdej strony,
następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 15 minut w 180 stopniach C.
Komentarze
Prześlij komentarz