Jogurtowiec jagodowy
Mega pyszne i bardzo łatwe ciastko - deser. Wystarczy dosłownie kilka składników i "niebo w gębie"gotowe. Najgorsze później zostaje to czekanie żeby stężało. My nie daliśmy rady długo wytrzymać co widać na zdjęciach ale Wam polecamy nieco dłużej trzymać ciastko w lodówce o ile dacie radę.
Składniki:
1 l jogurtu jagodowego
4 łyżki cukru pudru
4 łyżki żelatyny
100 ml gorącej wody
1 op biszkoptów
1 galaretka
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i zostawić do ostygnięcia. Jogurt jagodowy zmiksować z cukrem. Następnie dodać ostygniętą żelatynę i całość zmiksować. Masę wylać do formy wyłożonej biszkoptami i wstawić do lodówki, aby stężała. Galaretkę rozpuścić w 400 ml wody i zimną wylać na stężałą masę. Wstawić do lodówki.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTeż tak uważamy ;)
Usuń