Ekspresowa tarta z owocami sezonowymi
Ta tarta smakuje jak najbardziej maślane ciasteczka jakie możecie sobie wyobrazić. Jest prosta w wykonaniu, smaczna, a do tego można dodawać do niej swoje ulubione owoce, my lubimy borówki amerykańskie i maliny, bo bosko smakują ze zwykłym budyniem. Deser warty grzechu!!
Składniki:
3/4 kostki masła
200 g mąki
1 jajko
2-3 łyżki cukru trzcinowego
1/2 litra mleka
budyń waniliowy
owoce sezonowe
Mąkę, masło, cukier i jajo posiekać, szybko zagnieść i przykryte odstawić do lodówki na jedną godzinę. Rozwałkować, wyłożyć formę do tarty dokładnie dociskając, po nakłuwać widelcem raz przy razie lub wysypać suchym grochem, aby ciasto nie wstało. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor. Z mleka i budyniu w proszku ugotować budyń, wyłożyć na przestygniętą tartę i posypać owocami.
Komentarze
Prześlij komentarz