Roladki ze schabu z gruszką i serem camembert
Owoce i mięso to doskonałe połączenie. a jak jeszcze do tego duetu dodamy pyszny ser camembert, to już niebo w gębie. serdecznie zapraszamy do wypróbowania tego przepisu, a sami będziecie wiedzieć o czym tu piszemy :))
Składniki:
4 plastry schabu
2 gruszki
2 łyżki miodu
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżeczka octu balsamicznego
1/2 łyżki oleju + olej do smażenia
1 ser camembert
10 orzechów włoskich
sól
pieprz
Ocet, olej, musztardy oraz miód wymieszać ze sobą. Doprawić solą i pieprzem. Schab rozbić tłuczkiem na cienkie plasterki. Najlepiej go rozbijać przez folię. Schab oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Orzechy posiekać. Gruszkę obrać i pokroić w cząstki. Plaster schabu posmarować sosem. Na wierzch położyć ser, dwa kawałki gruszki i 1/4 orzechów. Zwinąć roladkę. Można spiąć je wykałaczkami. Postępować identycznie z pozostałymi plastrami schabu. Roladki obsmażyć na oleju. Następnie roladki przełożyć do formy do zapiekania. Polać z wierzchu pozostałą glazurą (sosem miodowo-musztardowym). Pomiędzy roladki włożyć pozostałe kawałki gruszki. Piec w piekarniku około 30 minut w temperaturze 180°C.
Komentarze
Prześlij komentarz