Mini serniczki oreo
Cudowne ciasteczka zatopione w serniczkowej masie. Polubią je z pewnością maluchy, ale i starszakom przypadną do gustu. A dodatek owoców nada lekkości i ozdobi nasze mini serniczki.
Składniki:
Składniki:
15 ciastek Oreo + 6 pokruszonych
500 g. twarogu zmielonego z wiaderka
½ szkl. śmietany 18%
½ szkl. cukru
1 jajko
1 białko
½ łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
szczypta soli
Twaróg wymieszać trzepaczką z jajkiem, białkiem, cukrem, ekstraktem, solą, przesianą mąką i śmietaną do połączenia. Wsypać 6 pokruszonych Oreo i ponownie wymieszać. Na dnie 15 papilotek umieścić po jednym ciastku Oreo. Na ciastko wylać masę serową do ¾ wysokości papilotek. Piec w 160st.C około 20-30 minut. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Ostudzone mini serniczki schłodzić w lodówce minimum 4 godziny. Przed podaniem można udekorować bitą śmietaną i posypać pokruszonymi ciastkami Oreo.
Komentarze
Prześlij komentarz