Ekspresowe browni Ani Starmach
To jest taki przepis Ani Starmach, który robi się 10 minut, smakuje obłędnie, a zjada się również 10 minut, nie, no troszkę dłużej, bo jest bardzo treściwym ciastem i słodkim. Nie da siego zjeść w całości, chociaż kto wie...
Składniki:
400 g kremu czekoladowego (typu Nutella)
100 g mąki pszennej
70 g orzechów laskowych/migdałów
3 średnie jajka
Orzechy wrzucić na rozgrzaną patelnię, podgrzewać 2–3 minuty, następnie zdjąć z patelni i posiekać nożem.
Krem czekoladowy przełożyć do miski, dodać jajka, wymieszać rózgą. Do masy czekoladowej dodać mąkę, ponownie wymieszać rózgą. Dodać orzechy, wymieszać łyżką. Masę przelać do formy 22 x 22cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 170 stopni. Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie.
Komentarze
Prześlij komentarz