Kotlety rybne z tuńczykiem
Obalamy mit, że tuńczyk z puszki nadaje się tylko do sałatek i innych przekąsek na zimno. Z tuńczyka w sosie własnym i krakersów wyczarowaliśmy danie główne czyli kotleciki rybne. Dla nas bomba, podaliśmy je z frytkami z pieca i mizerią. Obiad jak się patrzy, ale niezbyt długo się patrzy, bo szybko znikł.
Składniki:
25 sztuk krakersów
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
cebula
2 ząbki czosnku
jajo
5 łyżek majonezu
natka pietruszki lub koperek
kilka kropel soku z cytryny
3 łyżeczki musztardy
1 łyżka oleju
sól, pieprz
bułka tarta do panierowania
Krakersy rozgnieść, wsypać do miski, dodać odsączonego tuńczyka, posiekaną w kostkę cebulę, przeciśnięty czosnek, rozkłócone jajko, musztardę, majonez, sok z cytryny, natkę, sól i pieprz. Mieszać i formować kotleciki, panierować i smażyć na rozgrzanym oleju.
Komentarze
Prześlij komentarz