Słodkie precle Oli
Precle zazwyczaj są wytrawne i kojarzą się z napojem z pianką. Aleksandra, dla przyjaciół Ola obala mit i prezentuje dzisiaj precle, ale do kawy z pianką ;) Kto próbuje zawijańców Oli? Swoje wyroby poleca ta miła dziewczyna ❤☺
Składniki:
Składniki:
250 g mąki pszennej
125 g mielonych dowolnych orzechów
50 g startej czekolady
2 łyżeczki mielonego cynamonu
skórka starta z 1/4 cytryny
1 szczypta soli
125 g cukru
4 żółtka
150 g masła o temperaturze pokojowej
Dodatkowo:
80 g cukru
1 łyżeczka cynamonu
Składniki na ciastka wyrobić na gładkie ciasto. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
Wałkować ciasto w cienkie wałki i formować małe precelki. Przełożyć precle na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wymieszać cukier z cynamonem i posypać tym precle przed włożeniem do piekarnika. Piec w nagrzanym do 180⁰ piekarniku przez około 10 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz