Ciastka jaglano-bananowe
Kolejny przepis na ciasteczka zdrowe, łatwe i przyjemne. Szybko się je robi, szybko się pakuje w plecak i szybko je się zjada w szkole na przerwie, w pracy czy na turystycznym szlaku. Można je spersonalizować dodając do nich swoje ulubione ziarna czy też orzechy.
Składniki:
1,5 szklanki płatków jaglanych
2 banany
2 łyżki cukru
dowolne ziarna lub pestki do posypania (np. słonecznik, dynia, sezam)
Banany zmielić razem z cukrem na gładką płynną masę, dodać do miski z płatkami jaglanymi, wymieszać porządnie. Nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem, spłaszczać tak żeby miały ok 0,5 cm grubości i okrągły kształt. Posypać ziarnami, wgnieść je delikatnie ręką. Piec w nagrzanym do 160⁰C piekarniku z ustawionym termoobiegiem przez ok 15 minut. Po tym czasie wyjąć, przestudzić, zdjąć z papieru.
Komentarze
Prześlij komentarz