Zupa fasolowa


Szybka jesienno-zimowa zupa, która będzie smakowała. Kilka prostych składników połączonych ze sobą zagrało tutaj doskonale. Taka rozgrzewająca zupka na rodzinny obiadek. My takie lubimy, zresztą jakich my zupek nie lubimy :)


Składniki:

2 puszki fasoli białej
50 g przecieru pomidorowego ( nam udało się kupić fasolę w sosie pomidorowym)
4 ziemniaki
2 marchewki
por
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki mąki pszennej
sól, pieprz

 Sporządzić wywar jarzynowy ( marchewkę pokroić w kostkę, pora w półplastry, ewentualnie pietruszkę i selera w kostkę), dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ugotować, dodać do zupy i gotować. Dodać fasolkę. Z mąki, oleju i cebuli sporządzić zasmażkę II stopnia, wystudzić. Zagęścić zupę zasmażką, dodać przecisnięty czosnek i przyprawy.






Komentarze

Popularne posty