Śledzie z kurkami i pomidorami suszonymi
Zima to czas śledzi, bo dobre i polskie. Więc proponujemy Wam prosty przepis na te cudowną rybę o wyjątkowym aromacie ;) w odsłonie grzybowo-pomidorowej. Polecamy, bo ładnie wygląda, jest prosta w wykonaniu i oczywiście wyjątkowo smakuje.
Składniki:
6-7 płatów śledziowych solonych
słoik pomidorów suszonych
słoik kurek marynowanych
3-4 cebule
Płaty wymoczyć przez kilka godzin w zimnej wodzie, odsączyć i pokroić na 1,5 cm cząstki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidory również. Układać w naczyniu do podawania począwszy od cebulki, pomidorów, kurek i śledzi, aż do wyłożenia wszystkich składników, a skończywszy na kurkach i pomidorach. Całość polać oliwą z suszonych pomidorów.
Pycha!
OdpowiedzUsuńZgadzamy się w 100%, pozdrawiamy
Usuń