Schab zapiekany z ananasem i żurawiną
Zwykły schabowy po jakimś czasie może się znudzić (chociaż znamy i takich co nigdy im się nie nudzi). Możemy go nieco ożywić przez dodatek ananasa i żurawiny oraz delikatnego sera mozzarella. Niby zwykły a niezwykle smaczny!!
Składniki:
5 plastrów schabu
5 plastrów ananasa z puszki
5 łyżeczek żurawiny
tarty ser do posypania (np. mozzarella)
sól
pieprz
olej
Plastry schabu delikatnie rozbić tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem z obu stron. Schab podsmażyć na patelni na oleju. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Na schabie ułożyć po 1 plasterku ananasa z puszki. A następnie po 1 łyżeczce żurawiny. Całość posypać tartym serem i podpiec w piekarniku z funkcją grilla 180°C przez 10 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz