Krówkowa owsianka
W lodówce po jakimś ciastku Zostało nam trochę masy kajmakowej, i co tu z nią zrobić?...Najłatwiej byłoby zjeść łyżeczką, ale to zbyt proste. Wymyśliliśmy owsiankę bo płatki owsiane są u nas zawsze :). I tak powstała zdrowa owsianka krówkowa.
Składniki:
1 szklanka mleka
5 łyżek płatków owsianych
1 łyżka otrąb pszennych
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka suszonej żurawiny
3 łyżeczki masy kajmakowej
Składniki:
1 szklanka mleka
5 łyżek płatków owsianych
1 łyżka otrąb pszennych
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka suszonej żurawiny
3 łyżeczki masy kajmakowej
Do garnuszka wsypać płatki owsiane i zalać je mlekiem. Następnie dodać siemię lniane, otręby i żurawinę. Gotować na małym ogniu, aż owsianka zacznie gęstnieć. Dodać dwie łyżeczki masy kajmakowej i gotować jeszcze przez kilka minut. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki i udekorować pozostałą łyżeczką masy kajmakowej.
Komentarze
Prześlij komentarz