Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą
Składniki:
3-4 filety śledziowe
3 ugotowane ziemniaki
3-4 ogórki kiszone
1 cebula czerwona
1 puszka fasoli czerwonej
1 jabłko
1 pęczek natki pietruszki
Sos:
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki śmietany
sól i pieprz do smaku
Śledzie wymoczyć kilka godzin w zimnej wodzie. Ziemniaki ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Śledzie, ogórki, cebulę, jabłko pokroić również w kostkę. Fasolkę odsączyć na sicie. Pietruszkę posiekać. Wszystko wymieszać. W osobnej miseczce sporządzić sos, dodać do sałatki i wymieszać. Doprawić do smaku. Przed podaniem wstawić do lodówki na około godzinę.
Komentarze
Prześlij komentarz