Piankowe kokosanki z piernikową polewą
Połączenie bezików, kokosanek i pierniczków. Wy już wiecie że my lubimy kombinować i tworzyć nowe smaki. Są wśród nas tacy co za tradycyjnymi pierniczkami nie bardzo przepadają, dlatego stworzyliśmy dla nich delikatne piankowe kokosanki z piernikową polewą. Połączenie tradycji z nowoczesnością 😊.
250 g białka
325 g cukru pudru
7 g oleju
65 g budyniu waniliowego z cukrem
100 g wiórków kokosowych
Polewa:
1 czekolada mleczna
1płaska łyżeczka przyprawy do piernika
W misie miksera umieścić białko i cukier puder. Ubijać na maksymalnych obrotach, aż powstanie gęsta, gładka piana. Zmniejszyć obroty miksera i wlać olej, chwilę miksować, po czym wsypać budyń. Miksować przez 2 minuty na średnich obrotach. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać masę łopatką.
Na blachę wyłożoną papierem formować kokosanki (średnica 5-6cm). Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni C – na minimum godzinę, maksymalnie 2.
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, dodać przyprawę i wymieszać. Dekorować za pomocą rękawa cukierniczego.
Komentarze
Prześlij komentarz