Kotlety z kaszy manny z pieczarkami

Kasza manna może bardziej kojarzyć się ze słodkimi potrawami najczęściej z dodatkiem mleka. My oczywiście obalamy mity i dziś serwujemy kotlety z kaszy manny na słono, z pieczarkami i z naszą ulubioną surówką z kiszonej kapusty. Bardzo dobry bezmięsny obiad, a najeść się można do syta.


Składniki:

150 g pieczarek
1/2 l bulionu z kostki
1 szkl. kaszy manny
8 dag żółtego sera
jajko
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia


Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do wrzącego bulionu dodać kaszę, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Dodać jajko, posiekaną natkę, pieczarki i ser. Dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.










Komentarze

Popularne posty