Duszone pałki z kurczaka



Danie z serii jednogarnkowych, doskonale sprawdza się, gdy nie mamy zbyt dużo czasu. Do tego zielona sałata i gotowe. Jeśli chcielibyście by danie było mniej kaloryczne wystarczy zdjąć skórkę z udek przed ich obsmażeniem. 



Składniki:


4 pałki z kurczaka
1 kostka rosołowa
½ kg ziemniaków
2 marchewki
1 cebula
olej do smażenia
sól
pieprz
½ pęczka natki pietruszki


Pałki z kurczaka oczyścić, umyć i odsączyć na papierowym ręczniku. Następnie obsmażyć mięso na oleju aż będzie rumiane z każdej strony. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do kurczaka. Smażyć kolejne kilka minut. Całą zawartość patelni przełożyć do większego garnka i wlać 1,5 l wody. Obrane ziemniaki i marchew pokroić w kostkę o boku 2 cm i dodaj do mięsa. Dodać kostkę rosołową i dusić aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.















Komentarze

Popularne posty