Jajka faszerowane pieczarkami i papryką
Faszerowane jaja mamy już w swoim dorobku, ale czujemy niedosyt. Ciągle eksperymentujemy z tym wdzięcznym składnikiem. Zachęcamy Was tez do wykonania tej smacznej przekąski i do podzielenia się opiniami.
Składniki:
6 jajek
300 g pieczarek
3 plastry papryki konserwowej
2 łyżki majonezu
1 łyżka masła
½ cebuli
szczypiorek
Jajka ugotować na twardo. Pieczarki umyć, i pokroić w drobne plasterki. Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebule i jak się lekko zeszkli dodać pieczarki. Smażyć ciągle mieszając do odparowania wody. Ugotowane jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i rozdrobnić widelcem. Wymieszać z majonezem i wystudzonymi pieczarkami. Dodać drobno pokrojoną paprykę i szczypiorek. Przygotowanym farszem napełniać połówki jajek. Schłodzić.
Komentarze
Prześlij komentarz