Ekspresowy snickers
Ciasto mega pyszne i można by powiedzieć, że mega szybkie do zrobienia, gdyby nie czas oczekiwania aż zastygnie. To najbardziej nam się dłużyło, ale ten czas można spożytkować na wysprzątanie kuchni, bądź przeczytanie kilku stron ulubionej książki.
Składniki:
180 g okrągłych biszkoptów
100 g masła + dodatkowe do wysmarowania tortownicy
300 g serka śmietankowego puszystego /takiego do kanapek/
1 szkl ubitej śmietany kremówki
1/2 szkl masła orzechowego
1/2 szkl + 2 łyżki cukru pudru
3 batony snickers
180 g okrągłych biszkoptów
100 g masła + dodatkowe do wysmarowania tortownicy
300 g serka śmietankowego puszystego /takiego do kanapek/
1 szkl ubitej śmietany kremówki
1/2 szkl masła orzechowego
1/2 szkl + 2 łyżki cukru pudru
3 batony snickers
Wysmarować tortownicę masłem. Masło roztopić w garnuszku a biszkopty porwać na drobniutkie kawałki. Do biszkoptów dodać roztopione masło i mieszać w celu wchłonięcia masła przez ciastka.
Przełożyć całość do tortownicy dokładnie ugniatając biszkopty na płasko.
W dużej misce połączyć ze sobą serek śmietankowy, ubitą kremówkę, masło orzechowe. Następnie powoli dodawać cukier. W międzyczasie pokroić batony w kostkę. Przed dodaniem masy na spód z biszkoptów ponownie je ugnieść na płasko. Po przełożeniu masy, na górze ułożyć pocięte kawałki batoników.
Ciasto włożyć do zamrażarki przykryte dokładnie folią aluminiową na minimum dwie godziny.
Komentarze
Prześlij komentarz