Kotlety drobiowe z kaszą manną
Drobiowe kotlety siekane z dodatkiem kaszy manny to propozycja jednej z klas na temat potraw smażonych z drobiu. Kasza manna nadaje fajną konsystencję i kotleciki lepiej się smażą. Nowe danie do waszych zapisków kucharskich, zwłaszcza dla miłośników drobiu.
1 podwójny filet z kurczaka
1 jajo
100 g kaszy manny
1/2 szkl wody
1 cebula
sól
pieprz
2 łyżki natki pietruszki
tłuszcz do smażenia
Mięso opłukać, pokroić w drobną kostkę, dodać jajko, kaszę mannę, pokrojoną cebulę i przyprawy do smaku. Masę wymieszać i dodać posiekaną natkę pietruszki. Wlać ½ szklanki wody i jeszcze raz dokładnie wyrobić masę, po czym odstawić na pół godziny. Rozgrzać olej na patelni, kłaść łyżką kotleciki i smażyć z obu stron na złoty kolor, następnie odsączyć na ręczniku papierowym.
Komentarze
Prześlij komentarz