Tuńczyk w ogórku
O Sebastianie rzadko u nas piszemy, bo chłopak mocno zajęty, a po za tym to najlepiej lubi zupy gotować. Jednak tym razem zrobił wyjątek i zaserwował nam niecodzienną przystawkę w postaci ogórków nadziewanych tuńczykiem. Prawda, że ciekawie to wygląda??
Składniki:
2 długie świeże ogórki
1 puszka tuńczyka w oliwie
2 łyżki majonezu
mały kawałek pora
pieprz
Ogórki dobrze umyć, i obrać ze skórki, pokroić na ok. 3.cm kawałki. W każdej części wydrążyć miąższ ale nie na wylot. W miseczce rozdrobnić tuńczyka. Pora umyć, i pokroić drobniutko, dodać do tuńczyka. Dodać majonez, wymieszać doprawić do smaku. Farsz nałożyć do wydrążonych ogórków ozdobić listkiem natki pietruszki. Schłodzić.
Komentarze
Prześlij komentarz