Tuńczyk w ogórku



O Sebastianie rzadko u nas piszemy, bo chłopak mocno zajęty, a po za tym to najlepiej lubi zupy gotować. Jednak tym razem zrobił wyjątek i zaserwował nam niecodzienną przystawkę w postaci ogórków nadziewanych tuńczykiem. Prawda, że ciekawie to wygląda??



Składniki:


2 długie świeże ogórki
1 puszka tuńczyka w oliwie
2 łyżki majonezu
mały kawałek pora
pieprz


Ogórki dobrze umyć, i obrać ze skórki, pokroić na ok. 3.cm kawałki. W każdej części wydrążyć miąższ ale nie na wylot. W miseczce rozdrobnić tuńczyka. Pora umyć, i pokroić drobniutko, dodać do tuńczyka. Dodać majonez, wymieszać doprawić do smaku. Farsz nałożyć do wydrążonych ogórków ozdobić listkiem natki pietruszki. Schłodzić.









Komentarze

Popularne posty