Pulpety wątróbkowe
Aby przemycić wątróbkę ten znienawidzony przez większość składnik diety bogatej w żelazo uciekamy się do różnych sposobów. Dzisiaj postawiliśmy na połączenie dość zaskakujące, bo parówki (takie z mięsem, przynajmniej 82% mięsa). Miks wyszedł doskonały i nasze "kulki mocy" przeszły test wśród największych przeciwników wątróbki.
Składniki:
250 g wątróbki drobiowej
250 g parówek dobrego gatunku
1 cebula
2 jajka
200 g kaszy manny
100 g bułki tartej
sól
pieprz
Wątróbkę, parówki i cebulę bardzo drobno posiekać, a następnie zblendować. Wymieszać z resztą składników, przyprawić do smaku i formować okrągłe pulpety. Gotować przez 5 minut w osolonej wodzie i podawać z dowolnym sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz