Ogórki faszerowane
Faszerowaliśmy już paprykę, bakłażana, ziemniaki, kalafiora i wiele innych warzyw, lecz ogórków jeszcze nie. Trochę pieczarek, cebuli i szynki odrobina żółtego sera i ciekawa przystawka, a nawet kolacja gotowa. Zdradzimy wam jeszcze sekret, kusi nas cebula żeby ja nafaszerować.
Składniki:
2 świeże ogórki
1 cebula
3 paseczki papryki konserwowej
100 g pieczarek
2 plasterki szynki
100 g sera żółtego
sól
olej do smażenia
pieprz
Ogórki umyć, obrać i przekroić wzdłuż. Podzielić na trzy części i za pomocą łyżki usunąć pestki. Cebulę obrać, pokroić drobno i podsmażyć na oleju. Do cebuli dodać drobno pokrojone pieczarki, oraz paprykę i doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać drobno pokrojoną szynkę i wystudzić. Farszem nadziać łódeczki z ogórków. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać chwilę do rozpuszczenia się sera.
Komentarze
Prześlij komentarz