Pstrąg a'la łosoś
Pstrąg udający łososia - bardzo proszę. Ryba, której Polacy dużo nie jedzą, w wydaniu wykwintnym, pysznym i subtelnym. W zasadzie można tak postąpić z każdą rybą filetowaną lub nie. Propozycja na obiad lub na romantyczną kolację przy świecach.
Składniki:
Składniki:
1
kg filetu z pstrąga łososiowego
4
łyżki masła
cytryna
pieprz czarny i ziołowy
garść
pestek słonecznika prażonych na suchej patelni
Filet opłukać, wyporcjować
przyprawić i zawinąć szczelnie w folie kładąc po łyżeczce masła. Piec w
rozgrzanym do 180°C piekarniku około 20 minut. Podawać z
dowolną surówką i dodatkiem skrobiowym posypany ziarnami słonecznika i skropioną sokiem z cytryny.
PS. Nie należy kropić surowej ryby sokiem z cytryny lub limonki
PS. Nie należy kropić surowej ryby sokiem z cytryny lub limonki
Komentarze
Prześlij komentarz