Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym

Przepis znaleziony na opakowaniu tuńczyka. Danie okazało się bardzo pyszne a przy tym robi się je w zasadzie tylko tyle co gotuje się makaron, bo całą resztę można przygotować w międzyczasie. Gorąco polecamy gdy nie macie wiele czasu, a nie jesteście zwolennikami gotowców. 

Składniki:

2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
400 g makaronu spaghetti
3 łyżki kaparów
2 garście pomidorków koktajlowych
1 szklanka śmietanki 30%
3 łyżki startego parmezanu
1 pęczek natki pietruszki
sól
pieprz

Makaron ugotować, według przepisu na opakowaniu. Na lekko podgrzanej patelni wymieszać tuńczyka, kapary, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Na sam koniec dodać śmietankę i ugotowany makaron. Doprawić do smaku. Posypać parmezanem i posiekaną natką pietruszki.









Komentarze

Popularne posty