Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną

Pomidorowa może być zwykła, lub taka jak nasza niezwykła. Dodatek kaszy jaglanej powoduje, że oczywisty smak się zmienia i staje się nową wersją pomidorowej. Powtarzamy, że warto zmienić przyzwyczajenia i zaszaleć z dodatkami, nie musi być zawsze makaron czy ryż. 


Składniki:

1 l soku pomidorowego
1 l bulionu warzywnego
1 szkl. kaszy jaglanej
1 marchewka
3 kulki ziela angielskiego
bazylia suszona
sól
słodka papryka
oregano


Do garnka wlać ok. 2 l wody, bulion oraz sok pomidorowy. Zagotować. Dodać startą marchewkę, zioła suszone, paprykę mieloną, sól, ziele angielskie. Gotować ok. 20 min. następnie dodać przepłukana w zimnej wodzie kaszę jaglaną. Gotować aż kasza będzie miękka. 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z posiekaną natką pietruszki lub świeżą bazylią.










Komentarze

Popularne posty