Fit pieguski z mąki ryżowej
Tradycyjne pieguski z mąką pszenną i cukrem bardzo lubimy, ale są wśród nas tacy którym te składniki niestety szkodzą. Mamy dla nich zamiennik, równie dobry a dla nich zdrowszy. Bo każdy od czasu do czasu potrzebuje pochrupać coś słodkiego.
Składniki:
250 g mąki ryżowej
100 g masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 żółtka
2 łyżki ksylitolu
½ tabliczki gorzkiej czekolady
Wszystkie składniki oprócz czekolady połączyć ze sobą i wyrobić ciasto. Następnie dodać wcześniej pokrojoną w kostkę czekoladę i jeszcze chwilę wyrabiać ciasto.
Formować małe ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz