Muffiny bananowe z płatkami owsianymi Olgi
Muffiny dla małych i dużych. Nie są zbyt słodkie, a przy tym zdrowe bo banany poprawiają nastój i zwalczają stres a płatki owsiane dostarczają wielu składników mineralnych i witamin. Nasza Olga wie co dobre.
Składniki:
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
2 jajka
½ szkl płatków owsianych
¼ szkl cukru trzcinowego
2 banany
1 łyżka oleju
Banany rozgnieść dobrze widelcem tak, żeby nie było większych kawałków.
Pozostałe składniki dobrze wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać rozgniecione banany i ponownie wymieszać.
Napełnić foremki na muffiny gotowym ciastem do trzech czwartych wysokości.
Piekarnik nagrzać do 190°C. Piec ok. 25 min. Podawać z bitą śmietaną lub oprószone cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz