Trufle z masy krówkowej



Dość szybkie i mało pracochłonne trufle, a ucieszą zarówno tych małych jak i dużych wielbicieli słodyczy. Składników też w sumie niewiele a dodatki możecie skomponować w zależności od tego co lubicie albo jaki kolor wam pasuje do danej imprezy. Tylko ostrzegamy znikają z talerza w oka mgnieniu. Ani się nie obejrzycie a trzeba będzie przygotowywać kolejną porcję. 




Składniki:


400 g masy krówkowej o dowolnym smaku 
ok. 20 herbatników
kolorowe posypki, posiekane migdały lub orzechy, wiórki kokosowe, kakao itp. do dekoracji


Herbatniki pokruszyć bardzo drobno (lub zmielić w blenderze). Dodać do masy krówkowej. Wymieszać. Schłodzić ok. 30 minut w lodówce. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w dowolnej posypce. Schłodzić w lodówce. Najlepiej trzymać je w lodówce do momentu podania na stół. 
















Komentarze

Popularne posty