Mus kawowy z twarożku (na Walentynki)
Kto powiedział ze potrawa na Walentynki ma być w kolorach czerwieni czy różu ? My jak zwykle na opak. Proponujemy coś delikatnego, zmysłowego i pachnącego aromatyczną kawą i na dodatek nie czerwonego. Nasz deser może być doskonałym uwieńczeniem kolacji we dwoje...
Składniki:
250 g twarogu
50 ml mleka
50 ml likieru kawowego
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 cukier waniliowy
80 g cukru
2 białka
Kawę i cukier waniliowy rozpuścić w ciepłym mleku, ostudzić. Ser zmiksować za pomocą blendera z kawą i likierem kawowym. Następnie dodać cukier i ponownie wszystko zmiksować. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą twarogowo - kawową. Mus przełożyć do pucharków, schłodzić. Udekorować odrobiną kakao lub czekoladą.
Składniki:
250 g twarogu
50 ml mleka
50 ml likieru kawowego
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 cukier waniliowy
80 g cukru
2 białka
Kawę i cukier waniliowy rozpuścić w ciepłym mleku, ostudzić. Ser zmiksować za pomocą blendera z kawą i likierem kawowym. Następnie dodać cukier i ponownie wszystko zmiksować. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą twarogowo - kawową. Mus przełożyć do pucharków, schłodzić. Udekorować odrobiną kakao lub czekoladą.
wyjątkowo delikatny!
OdpowiedzUsuńDelikatny i smaczny ;))
UsuńZ kawą? Ja poproszę :)
OdpowiedzUsuńHe he, szczerze mówiąc czekaliśmy na ten komentarz ;))).
OdpowiedzUsuń