Orzechowe podkówki
Te ciasteczka nie dość, że przepyszne to jeszcze są bardzo łatwe w wykonaniu. Ładnie się prezentują, doskonale smakują i zaspokoją wszystkie, nawet te najbardziej wybredne podniebienia. A przy ich robieniu może być tez sporo zabawy, zwłaszcza z tymi najmłodszymi pomocnikami.
Składniki:
40 dag mąki
1 margaryna
1 łyżka śmietany
15 dag zmielonych orzechów włoskich
10 dag cukru pudru
cukier puder do posypania
1 margaryna
1 łyżka śmietany
15 dag zmielonych orzechów włoskich
10 dag cukru pudru
cukier puder do posypania
Wszystkie składniki na
ciastka dokładnie wymieszać i wyrobić kruche ciasto. Rozwałkować, pociąć na paski i formować paluszki. Następnie kształtować
podkówki, włożyć do nagrzanego
piekarnika i piec około 15-20 minut w temperaturze 180°C.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz