Mini tiramisu
Tiramisu z języka włoskiego tirarsi su - ocknij się, przebudź się, ale też tirami su - poderwij mnie. Pyszny, lekki, przyjemny w smaku i konsystencji deser. My polecamy tworzyć desery w niewielkich pojemnikach (około 100 ml), które efektownie wyglądają, a według tego przepisu wyśmienicie smakują.
Składniki:
Masa:
250 g
serka mascarpone
2
żółtka
3
łyżki cukru pudru
1
łyżeczka cukru waniliowego
Poncz:
4
łyżeczki kawy zaparzyć w ½ szklanki wody
3-4
łyżeczki cukru
¼
szklanki amaretto
Dodatkowo:
1
opakowanie okrągłych biszkoptów
wiśnie
z syropu lub kompotu
dżem
wiśniowy
2
łyżki kakao
Żółtka
ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości i następnie dodawać serek mascarpone i ucierać
do połączenia się składników. Wszystkie składniki ponczu połączyć ze sobą.
pyszności:)
OdpowiedzUsuńNie da się ukryć!!
UsuńSkad wziąść takie piękne mini szklaneczki? :)
OdpowiedzUsuńTo są naczynka jednorazowe odsyłamy tutaj http://www.k-2.com.pl/pojemniki_do_lodow_i_deserow.htm
Usuń