Sałatka z kalafiorem i fasolą
Na tą sałatkę przepis mieliśmy już dość dawno w naszych zapiskach, ale jakoś nigdy się nie składało żeby ją zrobić. W końcu nadszedł jej czas i jesteśmy mile zaskoczeni smakiem. Z pewnością ta sałatka zostanie z nami na dłużej. Warto ją przygotować chwilę wcześniej i pozostawić aby smaki się przegryzły.
1 średni kalafior
200 g szynki z piersi kurczaka
1 puszka czerwonej fasoli
120 g mozarelli
1 słoik selera konserwowego
1 pęczek szczypiorku
Sos:
150 g jogurtu naturalnego
50 g majonezu
czosnek granulowany
sól
pieprz
Składniki sosu połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać.
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Szynkę pokroić w kostkę, mozarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Fasolkę i selera odcedzić. Szczypiorek umyć i drobno posiekać.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać sos, wymieszać i ewentualnie doprawić.
Komentarze
Prześlij komentarz