Vege smalec z fasoli

Mały ukłon w stronę tych którzy z różnych przyczyn nie jedzą produktów odzwierzęcych. Smalec vege z fasoli z dodatkiem cebulki i jabłka. Powiemy Wam w sekrecie, ze nasi mięsożerni znajomi nie zorientowali się, że jedzą smalec bez mięsa. Smak jest bardzo zbliżony. 
Składniki:

1 puszka białej fasoli
1 cebula
1 jabłko
sól
pieprz
oregano
zioła prowansalskie
3 łyżki oleju

Cebulę obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Dodać obrane i starte na tarce o grubych oczkach jabłko, chwilę podsmażyć, wystudzić. Fasolkę odsączyć, zblendować, dodać cebulę z jabłkiem, sól, pieprz, oregano i zioła prowansalskie. Wymieszać. Schłodzić w lodówce.








Komentarze

Popularne posty