Tiramisu na bogato
Tiramisu mamy już kilka na naszym blogu, ale ostatnio zostało nam sporo żółtek, bo sezon na bezę Pavlową w pełni. Wyszukaliśmy przepisu na bardzo bogatą wersję tegoż deseru. Bardzo nam przypadło do gustu, pyszne, lekkie i mega obłędne. Polecamy gdy macie nadmiar żółtek, smak wynagrodzi wszystko.
Składniki:
500 g mascarpone
70 g cukru pudru
15 ml likieru amaretto
350 ml naparu z kawy
200 g okrągłych biszkoptów
5 żółtek
5 g kakao
Żółtka ubić z cukrem i odrobiną likieru, dodać ser mascarpone, ucierać. Kawę zaparzyć, dodać resztę likieru, namaczać w roztworze biszkopty i układać w pucharkach na zmianę z warstwą kremu. Schłodzić w lodówce, posypać delikatnie kakao.
Komentarze
Prześlij komentarz