Kurczak w panierce z krakersów
Takie kotleciki polecamy zrobić dla dzieciaczków, nie są smażone, zbytnio nie obciążają przewodu pokarmowego. A jednak są chrupiące, smaczne, złociste. Jogurt spowoduje, że mięso stanie się delikatne, soczyste, miękkie, a panierka będzie chrupała w małych pyszczkach👦👧👨👩
Składniki:
podwójny filet z kurczaka
180 g krakersów
200 g jogurtu naturalnego
sól
pieprz
przyprawa do kurczaka
Filet pokroić wzdłuż na cienkie kotlety, przyprawić, nie szalejąc z solą, bo krakersy są solone. Mięso zalać jogurtem, wymieszać i zostawić na noc w lodówce. Krakersy rozkruszyć, obtoczyć filet w nich i położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40 minut, na złoty kolor w 180⁰C.
Komentarze
Prześlij komentarz