Kulki serowe Natalki
Natalka bardzo fajne danie nam zaserwowała. Jej kulki faszerowane serem zniknęły z talerzy w mgnieniu oka. Z dodatkiem sosu, nawet zwykłego pomidorowego, bardzo nam posmakowały. Dosłownie danie dnia, na imprezy jak znalazł. Wszystkim przypadnie do gustu.
Składniki:
500 g ugotowanych i przeciśniętych ziemniaków
½ pęczka szczypiorku
1 ząbek czosnku
2 jajka
200 g sera żółtego
100 g mąki
bułka tarta
sól
pieprz
olej
Ugotowane i przeciśnięte przez praskę ziemniaki przełożyć do miski i wystudzić. Szczypiorek posiekać, ser pokroić w ok. 1 cm kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać wszystko do ziemniaków, dodać 1 jajko wymieszać i doprawić do smaku. Formować kulki. Panierować je w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz