Czekoladowe ciasteczka Magdy i Kingi
Patrząc na składniki zwykłe ciasteczka z czekoladą. jednak Magda i Kinga zaskoczyły nas sposobem wykonania i przygotowania tych słodkości. Wyszły im małe, chrupiące ciasteczka, którym trudno się oprzeć, ręka sama wyciąga się w ich kierunku.
Składniki:
150 g masła
75 g cukru
1 cukier waniliowy
200 g mąki
15 g kakao
1 żółtko
100 g czekolady mlecznej
Mąkę przesiać, dodać cukier i cukier waniliowy oraz masło, żółtko i kakao. Wyrobić ciasto, na końcu dodając posiekaną czekoladę. Z ciasta uformować walec i wstawić do lodówki na 40-50 minut. Gdy ciasto będzie twarde, pokroić je w plastry o grubości ok. 5-6 mm. Ułożyć je w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 12-14 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz