Pieczona owsianka z brzoskwiniami
Niby zwyczajna pieczona owsianka, tym razem w wersji z brzoskwinią, dopóki nie zaczniesz jeść i nie zanurzysz łyżeczki w jej wnętrzu. A tam pyszna płynna gorąca czekolada, mmmm....
Składniki:
6 łyżek płatków owsianych
1 łyżka poppingu z amarantusa
½ szklanki mleka
1 jajko
1 brzoskwinia (może być z puszki)
2 kostki gorzkiej czekolady
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżeczka masła
Płatki zalać zimnym mlekiem, dodać popping z amarantusa i wymieszać z jajkiem. Odstawić na 30 minut. Następnie dodać cukier i pokrojone brzoskwinie, dokładnie wymieszać. Przełożyć do kokilek wysmarowanych masłem. W środek włożyć kostkę czekolady. Piec w 180 stopniach przez około 30-35 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz