Czekoladowe gofry
U nas oczywiście nic nie może być normalnie, nawet niby zwykłe gofry muszą być inne. Już taka nasza natura. Ale ważne, że wychodzi smacznie i ładnie. Dlatego dziś proponujemy gofry czekoladowe, a dodatki możecie komponować sami takie jakie lubicie.
Składniki:
220 g mąki
50 g cukru
50 g kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
50 g roztopionego masła
500 ml mleka
Masło roztopić i zostawić do przestygnięcia. W dużej misce ubić białka z solą. W oddzielnej misce połączyć produkty suche: mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Mieszając dodać mleko, żółtka i roztopione masło. Gotową masę połączyć z ubitymi białkami i delikatnie wymieszać aż powstanie jednolite ciasto. Piec w gofrownicy.
Komentarze
Prześlij komentarz