Naleśniki z mięsem i mozzarellą
Które to już naleśniki na naszym blogu, chyba się nie doliczymy. Nie mniej jednak polecamy tą fantazję z gatunku naleśniki na słono naszym czytelnikom.
Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżki oleju
2 jaja
szczypta soli
niepełna szklanka gorącej wody
Z podanych składników sporządzić ciasto, dodając pod koniec gorącą wodę. Smażyć średniej grubości naleśniki, odłożyć w ciepłe miejsce.
Farsz:
400 g mięsa mielonego
1 cebula
1 mozzarella
150 g sera żółtego
sól
pieprz
papryka
Dodatkowo:
bułka tarta do panierowania
jajko do panierowania
olej do smażenia
Cebulę drobno posiekać podsmażyć na złoto na niewielkiej ilości oleju. Dodać mielone mięso, doprawić do smaku i mieszając smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Naleśniki smarować mięsnym farszem. Posypać startym serem żółtym i przykryć plasterkami mozzarelli. Składać w koperty, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano. Podawać gorące.
Komentarze
Prześlij komentarz