Dyniowe ciasteczka owsiane

Kulki mocy Lewandowskiej przy nich to pikuś ;) Tutaj dopiero jest moc: płatki owsiane wiadomo błonnik, witaminy z grupy B i cukry złożone - energia na cały dzień. Pestki dyni słonecznik - magnez i NNKT, niezastąpione na pracę mózgu. Miód - samo zdrowie, a reszta też nie najgorsza. Nic tylko robić, jeść i czekać na efekty zdrowotne.

Składniki:

1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki puree dyniowego
1/2 banana
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki siekanych orzechów włoskich 
2 łyżki pestek dyni
4 łyżki miodu
1 łyżka płynnego oleju kokosowego


W dwóch miskach wymieszać osobno składniki suche (płatki, cynamon, orzechy, pestki) i mokre (puree, rozgnieciony banan, miód i olej). Połączyć je razem, formować w dłoniach kulki, spłaszczać je i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 20 minut temperaturze 180 stopni, do zrumienienia. Po upieczeniu przełożyć na kratkę do ostudzenia. 













Komentarze

Popularne posty