Czekoladowe pierogi z waniliowym farszem

Tego to jeszcze u nas nie było. Przepis krąży już parę tygodni w internecie, postanowiliśmy go wypróbować. Próba udała się w stu procentach. Jak się okazuje pierogi można jeść na obiad i na deser, z czego duzi i mali fani pierogów będą na pewno zadowoleni. Może trochę mniej Ci którzy musza je lepić, chociaż wśród nas są tacy którzy to uwielbiają. 


Składniki:


Ciasto:
700 g mąki
60 ml oleju
2 łyżki kakao
¼ tabliczki roztopionej mlecznej czekolady
1 płaska łyżeczka soli
240 ml gorącej wody

Farsz:
500 g twarogu
4 łyżki cukru
2 łyżki serka waniliowego
Cukier waniliowy
1 żółtko


Mąkę wymieszać z sola, kakao i olejem. Dodać czekoladę i wodę wymieszać łyżką. Następie zagnieść jednolite ciasto i pozostawić na pół godziny aby odpoczęło. 
Wszystkie składniki farszu połączyć ze sobą. Ciasto rozwałkować za pomocą szklanki wycinać kółka, nakładać farsz i formować pierożki. Gotować.












Komentarze

Popularne posty