Pulpety wątróbkowe


Aby przemycić wątróbkę ten znienawidzony przez większość składnik diety bogatej w żelazo uciekamy się do różnych sposobów. Dzisiaj postawiliśmy na połączenie dość zaskakujące, bo parówki (takie z mięsem, przynajmniej 82% mięsa). Miks wyszedł doskonały i nasze "kulki mocy" przeszły test wśród największych przeciwników wątróbki. 


Składniki:

250 g wątróbki drobiowej 
250 g parówek dobrego gatunku 
1 cebula 
2 jajka
200 g kaszy manny
100 g bułki tartej 
sól
pieprz 


Wątróbkę, parówki i cebulę bardzo drobno posiekać, a następnie zblendować. Wymieszać z resztą składników, przyprawić do smaku i formować okrągłe pulpety. Gotować przez 5 minut w osolonej wodzie i podawać z dowolnym sosem. 












Komentarze

Popularne posty